Hogyan használjuk a dohányzási naplót?

A dohányzásról való leszokásában sokat segít, ha alaposan megismeri a dohányzással kapcsolatos viselkedését, a helyzeteket, amelyekben rágyújt illetve a rágyújtást megelőző érzéseit. A legjobb mód erre, ha mostantól megfigyeli a saját viselkedését. Ennek a legegyszerűbb módja a dohányzási napló vezetése. A dohányzási naplóban a lehető legpontosabban kell rögzíteni, hogy mikor gyújtott rá, mennyire erős volt a késztetése a dohányzásra, milyen érzelmet élt át, és végül mit tett. Éppen ezért a dohányzási naplót mindig vigye magával, tegye a cigarettás dobozába vagy tartsa azzal együtt. Minden alkalommal, amikor rágyújt, rögzítse a körülményeket a naplójában. Ehhez töltse le a dohányzási naplót, nyomtassa ki az adott napra valót és tegye olyan helyre, hogy kéznél legyen!
A dohányzási napló vezetése elkötelezettséget és erőfeszítést kíván meg. Nem mindig könnyű, esetenként ki-ki maradhat egy-egy cigaretta, de törekedjen arra, hogy lehetőleg minél több alkalmat jegyzeteljen le.
A dohányzási napló fontos információkat nyújt majd ahhoz, hogy kidolgozza a személyre szabott stratégiáit a dohányzásról leszokáshoz.

nyomtatható dohányzási napló letöltése »