leszokás nehézségek

A 06 40 200 493 telefonszámon érkező hívások alapján, a leszokással kapcsolatos kérdések nehézségek fórumtémát megnyitjuk.

Időpont: Március 24-én, szombaton 15 órától. Helyszín: Uzsoki kórház, Uzsoki u. 29. Tüdőgondozó, 17-es rendelő Program: előadás, tájékoztatás, szűrés, terápiabeállítás a leszokni vágyóknak. Előzetes bejelentkezés szükséges, legkésőbb 23-án 12 óráig.

Napi 1 doboz cigi ment el a vége felé. 15 évig cigiztem, változó mennyiségben. Többször próbáltam leszokni, nem sikerült. Egyik nap úgy ébredtem, hogy undorodtam a cigitől, kávé mellé mindig rágyújtottam, de aznap kávét sem tudtam inni. Vettem nikotin tapaszt a gyógyszertárban, 7 db közepeset, majd 7 darab gyengét, 14 nap tapaszozás. Kiszámoltam, mennyi idő megy el egy nap cigizésre = 1,5 óra, ezt a másfél órát aktív sporttal töltöttem el, kondizás + bringázás. Ezáltal az étrendem is megváltozott, vagyis kellett változtatni, hogy izom képződjön, és egészségesen nézzek ki. Ami rögtön feltűnt, hogy ízeket éreztem, és az orrommal szagokat, illatokat. A cigi és a hamutál szaga undort váltott ki ezután. Fogorvosnál a fogkő eltávolításakor is lehetett érezni a nikotint, de utána már nem. ************************ Mindvégig a fejemben volt, hogy egészséges életet élek mostantól, aktívan sportolok és rendszeresen étkezem, így nem volt nehéz ellenállni a ciginek! ************************ Eltelt 3 hónap, és jöttek a nikotinelvonás mellékhatásai. :o) Rémálmok, ingerültség... Volt éjszaka, mikor nem mertem elaludni, mert nagyon elfáradtam reggelre a rémálmok miatt, és dolgozni/tanulni kellett napközben. És az ingerültség: mindenkivel ordibáltam, nagyon gyorsan elpattant a cérna bármilyen problémánál. De előre szóltam a környezetemben élőknek, hogy készüljenek fel erre. Utána néztem a neten: sokan írták ezeket a mellékhatásokat. Ez kb fél évig tartott. Ekkor sem kívántam a cigit, undort váltott ki. Ezután szinte egyik napról a másikra megszűntek a mellékhatások, és a cigitől való undor. Gyorsan ki is próbáltam, haverok, sörözés, rágyújtottam, de nem tüdőztem le, mert tudtam, hogy a szervezet azonnal reagálna a nikotinra, és visszaszoknék; így csak pöfékeltem, de nem éreztem késztetést hogy letüdőzzem, a mai napig sem. (3x sikerült reflexből letüdőznöm, a tüdőm görcsbe rándult, köhögtem, nagyon szúrt) Aztán jött a vízipipa. Én nem tudtam hogy dohányt használnak ahhoz is, és simán letüdőztem. Nem váltott ki semmi reakciót, nem kívántam a cigit sem a pipázást, hisz nem is tudtam, hogy dohány van benne. Szerintem ezt tudatosan alakítottam ki, tehát igaz, hogy minden agyban dől el! Ja, a lényeg, hogy maradt évi 200 ezer forintom! Amit persze sörre és száraz vörösborra költök. :D Vannak leszokást segítő gyógyszerek: dopamin és a hasonlók, dettó ugyanaz, mint a nikotin, a szervezet átszokik arra a vegyületre, nikotintól megszabadulsz, és dopamin függő leszel, és a mellékhatásai durvábbak a nikotinénál! Haverom dopamin alapú gyógyszerrel szokott le, és egy évet szenvedett a mellékhatásaitól, persze ő sem gyújt rá, de a rémálom + ingerültségek másfél évig tartottak így. Csak orvosi felügyelet mellett szabad így leszokni! Dohányos időszakomban mindig beteg voltam, influenza, gasztroenterológia betegségek, pánikbetegség. Mióta leszoktam, még megfázni is nagy erőfeszítések mellet sikerül csak. Nekem megérte letenni a cigit!

Gratulálok, küzdelmekkel teli úton fontos lépéseket tettél a leszokás felé. A legutolsó rágyújtástól számított egy év után mondható, hogy már nem dohányzik valaki. A vízipipa valóban nem egészséges alternatíva, pl. füstjének szénmonoxid tartalma többszöröse a cigarettának.

Üdv mindenkinek ! Sajnos úgy látom, hogy nincs nagy tolongás. Kevesen hagyják abba a dohányzást vagy nem jut el ez a fórum hozzájuk ?

5 hete, az Allen Caar Könnyen leszokni a dohányzásról könyv elolvasása után, végleg letettem a cigit. 40 évi dohányzás, és több sikertelen kísérlet után, most sikerülni fog. Nincs hiányérzetem, mintha soha nem cigarettáztam volna, viszont igen komoly elváltozásokat veszek észre magamon: szorongok, rossz gondolataim vannak, vérnyomásom megugrott/170/100/ szívritmus problémáim lettek. A pulzus 120 felett. Elájultam. Orvoshoz kerültem, ahol azt mondták ez nem lehet a leszokás mellékhatása. Sziíritmus szabályzót és szorongás csökkentőt írtak fel, melytől azóta rendeződtek a problémák. Kérdésem: valóban nem a leszokás mellékhatása? Korábban soha nem volt ilyen problémám, sőt nem is szeretnék visszaszokni, de ezek igen kellemetlen tünetek. Vélemény?

A nikotin tönkre vágja a keringést, ezért is kaphatta a szívritmusszabályzó gyógyszert. A szorongáscsökkentőt pedig a dohányzás leszokás mellékhatásaként mindig jelentkező pánikroham és egyéb pszichikai tünet átvészelése miatt. Mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával az elkövetkező időszakban többször is, ugyanis folyamatosan fog kiürülni a szervezetből a nikotin - ami az érfalakra is lerakódott - okozva pár kellemetlen tünetet, ami az Ön esetében könnyen összetéveszthető egy esetleges keringési betegség tünetével. Megpróbálhat mostantól napi szinten nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, esetleg frissen készített gyümölcslevet, és sétáljon sokat, próbálja aktívan eltölteni a felszabadult napi 1-2 órát. Gratulálok Önnek, hogy elindult ezen az úton!

Háziorvos véleményét javaslom megkérdezni, illetve a lakóhelyhez legközelebbi leszokást segítő rendelést felkeresni problémák esetén. Az általános testi lelki állapot ismerete nélkül ezeket tudom tanácsolni.

Szervusztok! A nicknévből sejthetitek az életkorom. 14 éves koromtól cigarettáztam. A napi szükséglet "szépen" növekedett, lassan elértem az 1 doboz/nap mennyiséget. Persze a haverok, sör... tovább emelte, egészen a 30-40 szálig. Néhány éve észrevettem magamon a lábszárgörcsöt, 200-300 m gyaloglás után meg kellett állnom. (Erre mit csinál az ember? Rágyújt. :D) No, ez már tényleg nem olyan vicces. A zsebem is azért rendesen ürült (jelenlegi áraknál 1000-1500 HUF/nap), ezért 2012.08.15-én, hazafelé menet megtapogattam a zsebem. Volt benne egy gyűrött doboz, pár szál cigivel. Elhatároztam, hogy ha nem muszáj, nem megyek be az útba eső boltba, a készlet meg addig tart, ameddig... Na, ezt az öt szál cigit kb. másfél óra alatt letudtam otthon. Este hét után gondolkodni kezdtem: mivel holnap reggelig nincs mire rágyújtani, akkor az éjszaka már az enyém. Reggel a szokásos kávéval bevonultam a WC-re, de már a 3-4 szál! cigi nélkül folyt le a dolog. Utána séta a garázsig, ami korábban 1 cigi hosszú volt, de ezt a távot már 1-2 éve füst nélkül tettem meg. A kocsiban nem szoktam füstölni (érdekes, hogy a nejem kérésére simán megtettem), ezért a melóhelyig sem volt gond. Ott a viszonylag híg kávé okozta "rágyújtási késztetést" le tudtam győzni. Hazafelé már azzal a gondolattal mentem be a kedvenc kiskocsmába, hogy a sörrel a nemdohányzó helyre fogok leülni. Sikerült! "Vállonveregettem" magam! Másnap már az "1 napja nem dohányzom!" érzéssel keltem. Azóta napról-napra jobban érzem magam, egészségügyileg és pénzügyileg dettó. Ha meglátok valamit, amire eddig sajnáltam a pénzt, akkor csak osztok-szorzok és kijön, hogy konkrétan egy 8 GB-os SDHC kártya "csak" 3 doboz cigi árába kerül!!! Így jutalmazom magam ilyen apróságokkal, de már távolabbi dolgok is lebegnek a szemem előtt. Szóval, a jó útra léptemi. Sajnos egy korábbi, kb. 10 évvel ezelőtti kísérletnél 7 hónap után elcsábultam és visszaestem, ezért tartom magam ahhoz, hogy egy szálat sem próbálok meg. Ma este olvastam el itt a segédanyagokat. Teljes mértékben egyetértek velük és újra büszke vagyok magamra, hogy egyedül "fejben" tudtam dönteni.

Kedves Toby1959! Szükség esetén segítséget jelenthet a „Hogyan küzdheti le a visszaeséshez vezető gondolatokat?” rész áttekintése: http://www.leteszemacigit.hu/hogyan-kuzdheti-le-visszaeseshez-vezeto-gondolatokat

Csak így tovább Toby! 25 nappal kullogok utánad! Én egy cipőt vettem magamnak.Mert megérdemlem!!

Sziasztok! Először is gratulálok azoknak, akik leszoktatok. :-) Nagy lehetett az akaraterőtök, és erős az elhatározásotok, a kitartásról nem is beszélve, meg a szokások stb. És Mama kissé megijesztett a kardiológiai gondokkal. Bár megijedhetnék ettől amiatt is, hogy dohányzom, kb. 10 éve, de passzívan már sokkal régebb óta,és hát tisztában vagyok a káros következményekkel. Elég vicces, hogy annak idején eldugtam a cigit az édesapám elől, hogy ne dohányozzon. És most tessék, én is ezt teszem. Nagyon szeretnék megszabadulni ettől, csak nagyon nehéz elképzelni, hogy egyáltalán nem gyújtok rá. Kitöltöttem az oldalon a pszichés és testi függőség kérdőívet, és képzeljétek, "csak" közepes szintű a lelki függőségem, azt hittem, hogy sokkal erősebbnek számít, amit érzek. Jó, hogy van ez az oldal, ahol dohányzó emberként megoszthatom a gondolataimat olyanokkal, akik tudják, miről beszélek, és akiket érdekel is. Szeretném abbahagyni a dohányzást, de még nem tudom, mikor és hogyan fogom. Egyre kellemetlenebbül érzem magam, amikor a munkahelyem előtt az utcán vagyok kénytelen dohányozni, és egyes emberek úgy néznek rám, mint valami bűnözőre. Így elég nehéz attól elvonatkoztatni, hogy nem emiatt akarom abbahagyni. Pedig tényleg nem emiatt. Már régóta szeretném, egyszer próbáltam is. Szánalmasnak hangzik, de egy napig ment. Aztán jól felhúztak, és mindjárt lejmoltam egy szálat a munkatársamtól. Akkor sokan dohányoztak közöttünk, most már sokkal kevesebben. A munkában ez egy kikapcsolódás, amikor kitisztíthatom a fejemet, rendbe szedem a gondolataimat, átgondolom a teendőimet. Végül, azt hiszem, nem válaszoltam meg a saját magamnak feltett kérdést, hogy miért is akarok leszokni. Még nagyon sok mindent szeretnék csinálni az életemben, pl. saját családot szeretnék, gyermeket szülni és felnevelni, amire így nem biztos, hogy lenne esélyem. Aztán a barátaim is nógatnak, mert aggódnak miattam. Azt sem szeretném, ha rossz példát mutatnék a gyerekeknek. Szóval most úgy gondolom, ezek miatt. Gratula a leszokottaknak, és sok sikert a leszokni akaróknak! Minden jót nektek!

Helló!! 25-napja nem cigizem.Nem olyan sok,de most elég erős még az elhatározásom úgy érzem.Nagyon hiányzik,de ezt egy csatának tekintem magammal.Első napokra ajánlom a "ma nem"módszert.Ne úgy állj neki hogy soha többet.Én lehetőség szerint sokat alszom,úgy érzem ez jót tesz.Korábban mérgelődtem hogy már sehol sem lehet normálisan cigizni,most örülök hogy nem látom úton útfélen.Ez is segít.Ja és nem tudom mikor ettem ennyi almát utoljára.Szerintem próbálkozz,ha kell többször is!Nekem is voltak 1-2 napos kudarcaim.Meg olyan is volt hogy egy hét után győzött a cigi,de nem adom fel.Neked is sok sikert!Próbálkozz!Szia!

Sziasztok, orulok, hogy idetalaltam! Mar honapok ota keresgelek, kutatom a megfelelo tamaszt - attol tartok, hogy ez csak idohuzas volt. Itt az ido, hogy feladjam az eddigi enkepemet. Eros voltam, rettentoen nagy turokepesseggel es kitarto. Most egy zsak kudarc vagyok, es mar lassan tukorbe sem tudok nezni, iszonyu buntudat gyotor. 35 eves vagyok. Nagyjabol 15 eve dohanyzom, altalanossagban napi 1 dobozzal. Szamomra a dohanyzas elvezet volt, potcselekves, vakmero szenvedely, struccpolitikat folytatva szlalomoztam a betegsegtol valo felelmeim kozott. Nem voltam (sajnos meg mindig nem vagyok) hajlando felfogni, hogy amit csinalok, az karos. Direkt nem gondolok ra, mert velem nem fordulhat elo, hogy esetleg agyverzest kapok stb. A cigaretta volt a tarsam, akire barmikor szamithattam. Osszenottunk, vele ebredtem, vele aludtam el. Amikor stresszesebb idoszakomat eltem, neha majd' megfulladtam, de akkor is csak szivtam, szivtam. Amikor a gep mellett ulok, es irok - imadok irni -, vagy mas 'alkoto' tevekenyseget vegzek, akkor is kell. Eves utan is kell. Eves elott is kell. Nincs is nagyobb elvezet, mint jollakottan lassan letudozni, es nezni, ahogy a kifujt fust arad szanaszet. Ezt magam sem hiszem el... :( Most pedig szornyen nagy bajban vagyok! Kisbabat varok, es egy onzo, szanalmas no vagyok, mivel meg mindig ra-ragyujtok. Egyszeruen nem tudom letenni. Tele vagyok elhatarozassal, es rettentoen szegyellem magam, de neha ugy nyulok a cigi utan, hogy nem hallok meg semmilyen veszharangot a fejemben. Nem veszem tudomasul, mint egy rossz gyerek, akinek szolnak, hogy nem szabad, de csakazertis. Annyit sikerult elernem, hogy a pozitiv teszt utan (hatalmas meglepetes volt, eletem legszebb ajandeka) naponta 3 szalra csokkentettem, azt is tobbszorre szivtam el, par slukk utan beoltottam. Igy talan nem jutott akkora dozisban a szervezetembe. De csodot mondtam. A vizsgalatok eredmenyei tokeletesek, nagyon szepen fejlodik a babam, a merete is teljesen rendben van. Most vagyunk 21 hetesek. Es talan emiatt adok sajat magamnak kibuvot - nem tudom -, de teny, hogy mar a napi 5 szalat is iszonyu nehez tartani. En le akarom tenni. Bemegyek a kisszobaba, felemelem a kisruhakat es legszivesebben elsullyednek szegyenemben. Nem haragszom, ha lehurrogtok, meg is erdemlem. Ez nem en vagyok. Eletem legnagyobb vagya volt, hogy anya lehessek. Es most megadatott, es en nem tudom felfogni, nem tudom ugy ertekelni ezt a lehetoseget, ajandekot, hogy miatta abbagyjam a dohanyzast. Ugy erzem, belegabalyodtam, hogy ebbol nem tudok egyedul kikeveredni. Soha nem kivantam meg igy a cigit. Ahogy eszembe jut, hogy ez az utolso, remegni kezdek es az orat bamulom, mentsegeket keresek: talan 1 meg belefer. Es kozben szegeny kislanyom egeszsegevel jatszom. Regen szanalmasnak tartottam azokat, akik konnyen feladtak. Akik annyit mondtak, hogy nem tudom megcsinalni. Addig gyozkodtem oket, amig igenis tulleptek a korlataikat. Es most sajat magammal nem boldogulok. Olyan vagyok, mint egy tobbszorosen visszaeso bunozo: megfogadom, hogy nem, aztan megis, es ujra es ujra...

Kedves Leendő Anyuka! A dohányzás súlyos szenvedélybetegség, azonban megfelelő szakszerű segítséggel, támogatással legyőzhető. Ajánljuk önnek az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben működő Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központot, illetve annak az év minden napján 0-24 óra között ingyenesen hívható telefonszámát: 06 80 44-20-44, ahol képzett pszichológusok és orvosok nyújtanak telefonos tanácsadást. Módszertani Központ munkatársai dohányzás leszokást segítő, a lakosság számára ingyenesen hozzáférhető csoportos tanácsadást is végeznek.

Kedves Moderator! Koszonom szepen a valaszt! Es nagyon jol esett a segito szandek, ami erzodik a szavai kozul! A megszolitast is kulon koszonom, valahogy magamhoz tertem kicsit, erore kaptam tole. A telefonszamot nezegetem, egyelore nem hivtam fel, de jo tudni, hogy van kihez fordulnom, ha ketsegbeesek. :) Meg nem hagytam abba, de ugy erzem, hogy nagyon jo uton vagyok, izlelgetem a 'mar nem dohanyzom' mondatot, es egyre erosebb az elhatarozas. Nagyon igyekszem! Es ez az oldal igazan remek, sok hasznos tanacsot ad.

Kedves Hanna! Gratulálok a babához!!! A családomban van egy anyuka, végig cigizte a terhességet. Sajnos a nikotin egy része átmegy a szűrőn, eljut a magzatig, és most kezdődik majd csak az idegrendszer felépítése a babádnál, amire hatni fog; nem előnyösen! A kisfiú (most 12 éves) asztmás bajokkal küzd, minden évben 3 hét kórházi kezelés, de amúgy jól van, csak egyszer tuti befullad egy évben. Még nekem sem lehet úgy elmagyarázni ezt a betegséget, hogy ne rémüljek halálra, ha fulladozom emiatt, nemhogy még egy tizenévesnek. Már csak az ilyen dolgok miatt vedd fontolóra a dohányzásról való leszokást, hogy ne kelljen ezeket esetleg átélni a gyermekeddel! Próbáld meg a terhesség alatt elhagyni a cigit, csak arra az időre, utána majd meglátod. Ha így teszel, nagy esélye van a teljes leszokásnak, hisz 6 hónap alatt már kitisztul a szervezeted a nikotintól. Jelenleg két ember egészségéért felelsz! Továbbá nem kell átesned a ló túlsó oldalára, nem vagy többszörösen visszaeső bűnöző, több ezer anyuka jár ugyanebben a cipőben, a többségüknek meg sem fordul a fejükben, hogy letegyék a cigit. Te pedig már azon az úton vagy! Ez azt jelenti, hogy már belül eldöntötted, hogy le kell tenni. Mindenképp gyere vissza a fórumra, és oszd meg az emberekkel a tapasztalataidat, sok terhes dohányzó anyukának segítenél ezzel!

Kedves Exception! Neked is nagyon koszonom! Megerdemelnem, megsem hurrogtal le, sot! Biztatsz, szolidan, de felhoztal egy peldat is, ram bizva, hogy felfogom-e a valodi kockazatot. Eddig arra hagyatkoztam, hogy nem tortenhet meg a baj. Hogy velunk biztosan nem. Most mar eljutottam oda, hogy kezdem kapisgalni: a leszokas nem aldozat, hanem egy nagyszeru lehetoseg, hogy ugy erezhessem: tettem valami igazan nagy lepest a kisbabam es sajat egeszsegem erdekeben. Es ilyenkor mintha valami hatalmas ero szallna meg. :) Ne persze nem konnyu... Neha ketsegbeesem, remegek, es felek. De mar egyre jobban tudom eszervekkel iranyitani a dolgokat, es szamtalanszor varok, amikor ramtor a vagy. Csak kicsit varok, es aztan elmulik - maris egy cigivel kevesebb. Es olyankor nevetek, lam, nem is olyan nehez. Es ami a lenyeg: nem kevesebb leszek utana, hanem tobb. Talan hamarosan tukorbe is tudok majd nezni. Szoval koszonom, es jovok, igerem, beszamolok. :)

Először is az, ha bántod magad, az nem vezet semmire. Ha gyengének nevezed magad akkor gyenge is leszel! Minden reggel azzal kelek, hogy ERŐS VAGYOK! KÉPES VAGYOK RÁ! Én 29 éves vagyok, 15 éve dohányzom. Napi egy dobozzal. Valamivel szerencsésebb vagyok, mert én Apa vagyok, így elég volt eddig kimennem az erkélyre, hogy ne érezze a két éves lányom a füstöt. Már 4 napja nem szívom a cigit! Holnap megajándékozom magam az eddig megspórolt pénzből és veszek magamnak egy szájharmónikát! két éve halogatom. Most megteszem! Légy erős!!! TEDD LE! Tűzz ki célokat. Nálam úgy indul minden nap, hogy csak aznap nem gyújtok rá. Nem lehetetlen. Óráról órára, és napról napra. Ha teljesíted a kitűzött célt, akkor pedig légy büszke magadra, hiszen ez kemény küzdelem!

A csoda az, hogy megtaláltam ezt a "lapot"! Na hol?????? Egy frissen vásárolt cigis dobozon! ÓRIÁSI!!! Tényleg nagyon tetszik és örülök, szerintem a cigizőket ( minket) itt lehet leginkább utolérni! Nem nagyon szoktam " regiszrálgatni", szíre-szóra,,de ez nagyon jó!!! Remélem előbb-utóbb erőt merítek a hozzászólásokból- is és elhatározom magam! Üdv!

Szép napot.Elhatároztam,hogy több mint 20 évi dohányzás után leszokok a cigiről.Segitséget kerestem és megtaláltam ezt az oldalt .Elolvastam mindent,kijelöltem a függetlenség napját /november 26/és email-ban időpontot kértem a leszokáshoz segítséget nyújtó rendelő orvosától.Nagyon lelkesen szervezkedtem,aztán megjött az időpont amikorra várnak:december 11.Tehát 16 nappal később mint ahogy elkezdeném a leszokást.Toljam el a függetlenség napját,vagy vágjak bele így?És ha elkezdem november 26-án akkor december 11-én (ha minden jól megy)nem fog elzavarni az orvos mondván,hogy én már úgysem cigizek mit keresek ott.Szerintem a segitség még akkor is jól jönne.A lendületem most kicsit megtört,van e esetleg valakinek lökést adó jó tanácsa.Köszönöm.

Véletlenül találtam ide. 1 hete nem gyújtok rá, de nagyon szenvedek. Többször neki futottam már a leszokásnak, de a cigaretta utáni sóvárgás mindig legyőzött. Kitöltöttem az itt látható tesztet és 9 illetve 8 pontot kaptam, ami nagyon erős fizikai és pszichikai függőséget jelent. Használtam már nikotin tapaszt, de volt, hogy a nap végére azt éreztem, nikotin mérgezésem van, mert persze mellette is rágyújtottam. Voltam pl. un. biorezonancián alapuló kezelésen is, de már az első perc után nem hittem benne. Kellett vinni egy csikket a cigarettámból, hogy majd abból megállapítják a függőségemet. Hármunkat hívtak be egyszerre és mind a hármunk csikkjét egy edénykébe kellett tenni. Na, innentől már bármit csináltak, nálam megbukott a dolog, arra gondoltam kész átverés, hiszen 3 csikkből hogyan is tudják megállapítani az én függőségemet. Próbálkoztam elektromos cigarettával is, de nem vált be. Támogatást és segítséget szeretnék kérni a cigaretta utáni sóvárgás leküzdéséhez. Van amikor órákig eszembe sem jut, de utána hatalmas erővel tőr rám a vágy, hogy rágyújthassak.

Én csak pár éve dohányzok, kb. napi 1-1,5 doboz cigit szívok el. Voltak időszakok mikor elgondolkoztam rajta,hogy le kellene tennem a cigit, volt is okom rá, mivel ezen pár év alatt 300-400ft-val lett drágább a dohányárú. "Milyen jó",hogy az ország helyettem gondolkozik és emelik az árát így majd "egészségesebben" fogok élni és így is van,de én ezt nem kértem. Mikor nincs rá keret nem gyújtok rá, és nem is érdekel, akkor én nem is vagyok függő? Egészségügyileg meg nem foglalkoztat egyáltalán a dolog, örültem neki,hogy egészségkárosító hatása van neki így legalább kevesebb időt tölthetek az "élők" között.

Egyénre szabott interaktív leszokás támogatás ajánlott azoknak, akik a honlapon talált információkon túl további segítséget szeretnének. Ajánlom az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben működő Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központot, illetve annak az év minden napján 0-24 óra között ingyenesen hívható telefonszámát: 06 80 44-20-44, ahol képzett pszichológusok és orvosok nyújtanak telefonos tanácsadást.

Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel. Napok óta nagyon rosszul alszom, mindig azt álmodom, hogy cigarettát veszek és mennyire jól esik :-( Felriadok és az éjszaka közepén "megőrűlök" egy szál cigarettáért.

Üdv! Kemény harmadik napja élek cigi nélkül. :) Hogy nikotin nélkül azt még nem mondanám, tapaszos módszert használok. Az eddigi próbálkozásaimnál így lényegesen könnyebb, persze nem problémamentes, nem lehet megspórolni a belső csatát a kisördöggel. 16 évnyi dohányzásnak meg kell fizetni az árát. Én a drágámmal kezdtem bele, és erre az élethelyzetre is elmondható, hogy "párosan szép az élet". :) Nem kis motivációs erőt ad, hogy nem egyedül rágom a kefét. Már csak 362 nap, és hivatalosan is nemdohányzóvá válok. Terveim szerint. :)

Egy éve - 45 évi dohányzás után - átszoktam az elektromos cigarettára. Az európai gyártóktól vásárolt, zömében növényi glicerin alapanyagú, dohány aromás utántöltő folyadék nikotintartalmát három hónap alatt 6 mg/ml-ről nullára csökkentettem, azóta is így használom. Kérdésem: hogyan tudnék erről is leszokni, illetve jelenleg milyen konkrét veszélynek teszem ki saját és a mellettem élők egészségét?

Gratulálok, hogy a dohányzásról leszokásban már több hónapja sikeres vagy. Mivel nem ismert a dohány aromás utántöltő folyadék pontos összetétele a veszélyei sem pontosíthatóak. Cigaretta formájú, égést imitáló led kijelzővel ellátott és füstnek tűnő párát kibocsájtó szerkezettel a dohányzással kapcsolatos attitűdjére hatsz esetleg a környezetednek.

Örülök, hogy a füstnek tűnő párám látványán kívül mással környezetemre nem vagyok hatással, egészségüket nem veszélyeztetem. Bár valóban, az aromák pontos összetétele nem ismert, azért érdekelne, hogy e-cigarettához gyártott, kizárólag Kosher és USDA tanúsítványokkal rendelkező szerves aromákat tartalmazó utántöltő folyadékok milyen veszélyt jelenthetnek? Másik, korábban is feltett kérdésem, hogy erről leszokni van e valamilyen bevált módszer? Első pillanattól kezdve nagyobb méretű és teljesítményű, nem égést imitáló cigaretta formájú eszközt használok, melynek intenzív ízvisszaadása és hatalmas gőze a korábbi dohányzási szokásaimat idézik, annak kellemetlen hatásai nélkül. Jelenleg élvezem az egyre jobb eszközök és ízek változatosságát, így nehéznek tűnik az e-cigaretta végleges elhagyása.

Holnap kezdem és félek. Főleg a reggeltől, mert mindig ezzel indítottam. És főleg az estétől, mert ezzel fejeztem be. Nem szépítem, főleg a pénz a motivációs erő. 8 éve dohányzom, egy nem sikerült szigorlat miatt kezdtem, egyetem 4. évében. A tanár utána 3-ast adott, de a cigi maradt. Inkább adott volna elsőre egy kettest, persze nem őt hibáztatom, a hülyeségem miatt. Bíztatás kellene és jó tanács. A Maradok a ciginél emberek inkább most hagyjanak. Tiszteletben tartom őket tegyék ezt ők is velem.

Bár én csak átszoktam, nagyon sokat segített egy általam kreált Excel tábla, mely a számítógép bekapcsolásakor minden nap erősítette az elért sikert. Napban, hétben,hónapban, évben naponta aktualizálva, megadja eredményeimet. Még most is jólesik látni, pedig már a 381. napnál tartok. (54,4 hete vagy 12,5 hónapja vagy 1 éve) Időnként gratulál, az első hét, hónap elérésekor, majd három hónaponként ajándékozást javasol. Látszik, hogy hány szálat nem szívtam már el (7182), melyek sorba rakva hány métert tennének ki (575 m) és mekkora átmérőjű kört tudnék kirakni belőlük (183 m) Jó ezekkel az egyre növekvő számokkal a reggeli órákban - rágyújtás helyett - szembesülni. Eleinte inkább valamivel később keltem, ezzel a reggeli időszakot feszesebbé tettem. Az első két hét elég kemény, aztán már van mire támaszkodni és az elért eredményt már érdemes megtartani. Sok szabadban eltöltött idő, fizikai leterhelés is segítséget jelenthet. Meg az elhatározás! Füstmentes Karácsonyt kívánok! Már 378 csomagot, azaz 7 182 szál cigarettát nem szívtam el, melyekből egy 183 méter átmérőjű kört lehetne kirakni. 575 méter cigarettából 766 LÉPÉS (75 cm-es lépéssel) Második évfordulóig már csak 50 hét van hátra 350

Kedves Torzonborz! Ha jársz még erre, meg tudnád velem osztani a táblázatod?

Én 2013 szilvesztere óta nem cigizek. Hogy maga a misztikus évforduló motivált volna eme lépésemre? A túrót! Én most 25 éves vagyok. 10 éve napi egy dobozzal füstöltem el szóval édes kevés egy olyan nikotinfüggőnek mint én, az a "jutalom" hogy most az új év alkalmával tiszta lappal kezdhetem az életem. Nem, nem itt van a kutya elásva. Én gyenge voltam a leszokáshoz. Egyszerűen nem bírtam lerakni a bagót. Nem is akartam lerakni, még akkor sem amikor majd kiköptem a tüdőm úgy köhögtem, és össze vissza szúrt a mellkasom, akkor sem. MINDEN KEZDET NEHÉZ! Kell lennie valaminek ami MOTIVÁL, ami miatt eljut az agyadig, hogy le kellene raknom a szeget. Utána kell egy kis SEGÍTSÉG amivel elindíthatod a leszokásod. Majd utána nincs más hátra mint KITARTANI és a végén élvezni a JUTALMAT. Az én motivációm egy autó. Egy szaros régi VW Jetta II Coupe. Ha félrerakom azt a havi kb 30.000Ft (havi cigi ára) és megpótlom azzal a pénzzel amit még ezen felül rá tudnék szánni a gyűjtésre, idén karácsonyra már meglenne az autó, úgy hogy senkitől sem kértem egy árva buznyákot sem, főleg banktól nem. Mivel említettem már jellememből fakadó gyengeséget, hogy abbahagyjam a dohányzást, sosem gondoltam volna, hogy magamtól, segítség nélkül kezdem el. Egy dohányzásmentes nap. Számomra ez volt a legnehezebb idáig. Hogy tudnám, vagy mivel kiváltani a megszokott napi 5 perces ceremóniáimat? Sehogy. Én ehhez gyenge vagyok. Észrevettem, hogy mostanában az ünnepek alkalmával, hogyha sokat piálok akkor másnap másnaposan alig gyújtok rá. Szóval itt volt a szilveszter és a teória az volt, ha pl fáj fél óráig a fejed, de véletlen mezítláb belerúgsz az ágy sarkába akkor legalább 5-10 percig nem a fejeddel fogsz foglalkozni. Figyelemelterelés ami a szervezetnek is kell. Képzeld sikerült bepirtyelni. Pezsgő, sör és feles. Tuti másnapos recept. Már éjfél előtt kezdtem sajnálni magam a másnap miatt. Hajnal fél hét lehetett mikor elszívtam az utolsó cigimet. Délbe felkeltem. Úgy fájt a fejem, majd meghaltam. Az a fránya pezsgő és nem is beszélve a gyomorremegésről amit gondolom a söröcske okozott. Ergo rendesen meg voltam csinálva. Ilyen szarul normális ember ritkán érzi magát. Ilyenkor nem kell semmi sem, csak víz és mivel ha nem hiányzik semmi sem akkor cigizni sem kell. Nem is kellett. Egy napot (tudom igen szar napot) nyertem a testemnek ami dohányfüstmentesen telt. A másik nap viszont már nem volt ilyen egyszerű, mivel már nem segített a másnaposság bűvös megtévesztő ereje. Itt jönne az, hogy ki kellene tartani. Ilyenkor az eredetileg kigondolt CÉLra avagy említett motivációra való erős koncentráció segít. Nem szabad egy ciginek sem engedni, mert akkor bele lehet szarni az eddigi munkánkba. Kezdhetjük elölről. Kb most a harmadik napnál járok. Állandó nagy sóhajok, zabálás, ivás és idegesség a munkahely miatt (stresszes a hely). Úgy rágyújtanék, hogy el nem tudod hinni. Úgy kívánom, majd megzavarodok. Mondták egy páran hogy a harmadik nap az már kemény lesz az elvonási tünetek terén. DE AKKOR SEM ENGEDEK A KÍSÉRTÉSNEK! Most zárom soraimat, majd jelentkezek, hogy hogy érzem magam. Igyekszem majd értékelhető beszámolót adni. Előzményként annyit, hogy a holnapi stressz kezdődik azzal, hogy ma a kollégám alatt tönkrement (valószínűleg főtengelycsapágyas) a céges autóm. És emiatt lehet engem vesznek elő. És magyarázhatom én azt, hogy fél milliónál már az ilyen előfordulhat... folyt köv.

Kedves Tomedli! 2012. december 31-én 11:50 óta nem gyújtottam rá. Szervezetem nekem is készült. Nem tudom, hogy megfáztam, vagy vírust kaptam el, de cudarul ébredtem 2-án. Fejfájás,torokfájás, mellkas-hátszúrás. Levegőt nem kapok. Bár tapasszal gondoltam nekifutni, 3 napig ragasztottam is, aztán úgy gondoltam, ha egyébként sem tudnék rágyújtani, minek. Mai a harmadik nikotinmentes nap - 42 évi dohányzás, napi minimum 1 doboz - után. Kívánok sok sikert, ha elszántad magad Te fogsz győzni. (Allen Carr könyvéről hallottál már, igen sokat segít, főleg hangoskönyv formájában)

Sziasztok! A nevemből kiderül, hogy le szeretnék szokni!Már egy ideje gondolkodtam a dolgon! Nem akarom hetekig húzni mert így csak saját magamat idegelem! Tehát a cigi amit most elszívok az az utolsó és végeztem!(legalább is remélem) :) Elég kemény és hosszú harc lesz, meglátjuk ki fog nyerni!

Én most sokadszor próbálok leszokni, nem sikerült akkor sem amikor terhes voltam 2-szer, emiatt azóta is lelkiismeret furdalásom van. Most főleg az motivál, hogy sikerült annyi jövedéki adót építeni az árba, hogy megfizethetetlen lett a cigi. De! a férjem, anyósom, apósommal együtt csináljuk, és tök jó, hogy nincs otthon cigi, és együtt szenvedünk. És a gyerekeink büszkék lesznek ránk, és remélhetőleg nem fognak rászokni, mert most még olyan kicsik, hogy utálják a dohányzást. Csak elhatározás kérdése volt, de persze sokáig halogattam az utolsó cigi elszívását. 20 év és napi 1 doboz után most 4 napja nem gyújtottam rá. Erősebb tünetekre számítottam, de a hétvége elég hisztisen telt. Egyébként nagyon sok olyan embert ismerek, akik erős függőség után szoktak le, rájuk gondolok mikor rám tör a vágy.

Pakolászás közben találtam egy régen félrerakott dohányos naptárat amiben 119 nap van feltüntetve. Piros filccel kell besatírozni azokat a napokat amikor rágyújtottál, és zölddel azokat amikor nem szívtál egy szálat sem. Idáig az összes zöld. Hogy mi történt 12 nap alatt? Rengeteg kísértés kapott el, de ezidáig sikeresen ellenálltam mindegyiknek. Sokkal többet eszem, kissé híztam is, de nem baj, mert amúgy is rámfért már. A párom nem tudja lerakni a cigit magától. Kifogásokat tesz fel. Én emiatt nem állítottam falhoz, azt mondtam neki, hogy azt csinál amit akar, de a lakásból kitiltottam a dohányzást. És csókot sem adok neki, ha érzem rajta a cigiszagot. Gyanítom, hogy ez sok jóra nem fog vezetni, mivel egyre jobban érzem a szagokat és egyre jobban irritál a cigifüst-szag minél jobban meg akarok tőle szabadulni. Egyik problémától megszabadulnék, de jön mindjárt a másik. Remek! No mindegy, igazából nem érdekel semmi sem, csak az hogy lerakjam végleg ezt a szart, mert rohadt sokba van. Lehetne olcsóbb is ha tölteném, de azt már nem! Ennél több büszkeség van bennem, minthogy lédig (nagy kiszerelésű) cigit szívjak. Olyan szürreális kép van bennem azokról akik töltik a cigit, mint a narkósok akik mindenképp meg akarják kapni az adagjukat. neti54 Én is sok kitartást kívánok neked! Győzni kell, mert idén még kutyább időszak jön a dohányosokra, és jó lenne ha mi nyárra már nem a dohányosok táborát erősítenénk!

Sziasztok! Én most töltöm a hatodik napomat, az eddigi 15-20 szál/nap adagról letornásztam 3 hónap alatt napi 4-8 szálra, majd Jan. 24.-én mély levegőt vettem és elindultam az úton. Korábban egyszer már sikerült majd' 4 hónapig bírnom, majd jött a nagyképűség: "Már nem is hiányzik, adj egy szálat barátom, hadd lássam hogy tényleg nem kell már.." Tényleg csak a naivitás vezérelt, igazából már nem kívántam a füstöt, de elég volt az az egyetlen slukk... Fejbe vert, szinte azonnal lebontottam sok-sok hét munkáját. Mostanra jutottam el oda, hogy végleg vége, elegem van. Elegem van az üldözöttségből, a megvetésből, az anyagi vonzataiból, az állandó krákogásból, gyakorlatilag mindenből. Utáltam azt is, hogy gyakorlatilag egy felvett szokással nyugtattam magam a felvett szokás miatti idegességemet, nikotinnal nyugtattam a nikotin miatt feszült idegeimet. Nem kell... Sokat segített az itteni weblapon megjelent részletes, átható elemzés és tanácsok tömkelege, számtalanszor segített csak az, hogy feljöttem ide, végigolvastam a tanácsokat-praktikákat, és újra megerősödtem. Segítségként nikotinos rágót rágcsálok, tökéletesen bejött eddig, amikor (napi 3-4x) rám jön a brutális sóvárgás, elrágcsálok egyet, és megnyugszom. Természetesen az sem segít 100%-ban, hiszen attól még ugyanúgy kívánja a pszihém a rutint, nyilván azt nem csillapítja, de nyugodt maradok tőle, és nem egy nikotinmegvont habzószájú ösztönlény. Mindamellett egész jól bírom, úgy érzem, bár sűrűbben vagyok nyugtalan, és az emésztésem is kicsit rakoncátlankodik néha... Minden alkalommal, ha rá gondolok, hogy gyújtani kéne, elmondom hogy SOHA TÖBBET, és inkább átgondolom, hogy mennyi pénzt spóroltam azóta, hogy leszoktam, illetve mi mindent nyerek vele. Nem sok, hat nap, de már így is 5000 forintnál járok, és ez csak nőni fog! Már most jobb a szaglásom, az ízlelésem, és sokkal ritkábban krákogok! :-) Persze hosszú még az út, de ki kell tartani, hiszen CSAK nyerni lehet vele hosszú távon!

Szia! Nagyon tetszik a hozzáállásod! Hogy haladsz a kitűzött utadon, remélem még mindig kitartasz, mert belőled szeretnék erőt meríteni!!!! Örülnék, ha írnál még a tapasztalataidról!!! Üdv. Era

Hali mindenki!Lassan 12 éve cigizek és már elegem van saját magamból! Sokszor próbáltam már leszokni,de még eddig nem jött össze! Mindig jöttek emberek,akik azt mondták,hogy úgyse fog sikerülni,minek idegeskedek inkább gyújtsak rá,én meg úgy gondoltam,hogy igazuk van és hagytam az egészet.Könnyebb dohányozni,mint nem dohányozni.És ez nem jó!Múlt héten ismét elkezdtem,de megint nem sikerült és lelkiismeret furdalásom van.Nem azért,hogy mások mit mondanak,hanem saját magam miatt!Elegem van abból,hogy mindig bűzlök a füsttől!És már érzem magamon,hogy nem kell már ez nekem!Csak szívás az a folyamatos feszültség,ami ilyenkor bennem van!Kissé nehezen tudom ezt kezelni!Remélem most sikerrel járok!Kérlek szorítsatok és ha tudtok,adjatok tanácsot!Mindent szívesen fogadok,ami építő jellegű!

Szia Gabi! "Mindig jöttek emberek,akik azt mondták,hogy úgyse fog sikerülni,minek idegeskedek inkább gyújtsak rá,én meg úgy gondoltam,hogy igazuk van és hagytam az egészet." Ők az irigyek, akikben még arra sincs bátorság, hogy egyáltalán komolyan megfontolják a leszokás gondolatát! Egyszerűen határozd el, és tényleg kerüld a veszélyes helyzeteket! Ha úgy adódik, nálam mindig van nikotinos rágó, az segít leküzdeni az erős sóvárgást, idegességet. Szerintem a legfontosabb, hogy tudd: Minden rossz, ami a leszokással jár, csak átmeneti, elmúlik idővel mindegyik megvonási tünet, és jobban fogod érezni magad ha túljutsz az akadályokon, mint előtte bármikor amikor dohányoztál. Egy a lényeg: EGY SLUKKOT SE! Minden egyes necces helyzetben ha sikerül elkerülnöd a rágyújtást, ne legyél rest megdícsérni magad, illetve tényleg gondolj arra, hogy mit nyersz majd, ha túl leszel rajta. Mert túl leszel rajta, ha van csöppnyi akaraterőd! Én most tartok egy hónapnál éppen, és köszönöm jól vagyok. Az első hetekben valami cefetmód ingerült voltam, egy pillanat alatt eldurrant az agyam bármitől, legyen az munka,család, barátok. A másik igen kellemetlen a hülye álmok voltak, amikben ott folytattam a cigi elleni küzdelmet ahol este abbahagytam. Folyamatosan azt álmodtam, hogy állok egy cigivel a kezemben és rá akarok gyújtani. No meg persze azóta folyton éhes vagyok, de azt leküzdeni a legkönnyebb, rágózom, vagy eszem valami puffasztott borzalmat, és el is ment a kedvem az evéstől :-) A legjobb módszert tényleg ez a weblap nyújtotta nekem is, olvasd végig, próbáld motiválni magad, hiszen a motiváció hatásosabb ezer biorezonanciánál, nikotinpótlónál, egyébnél. Sok sikert!

Sziasztok! Ma van az első nem dohányzó napom. Szorítsatok nekem, mint én magamnak :) Reggelem kávé nélkül indult, mivel a kávé cigi nélkül számomra elképzelhetetlen. Gondolatban próbáltam felkészülni a mai napra. Közel 20 éve dohányzom, volt már több sikertelen próbálkozásom. Remélem most nagyobb bennem az elszántáság, s kitartás!!!! Ha van valami jó bevált tippje bárkinek, ami a támaszom lehet ezekben a nehéz napokban szívesen fogadom! Üdv. Era

Ha még nem tette volna meg most sem késő, javaslom tanulmányozza át a honlapunk Hogyan küzdheti le a megvonási tüneteket? részét. (http://www.leteszemacigit.hu/hogyan-kuzdheti-le-megvonasi-tuneteket) A dohányzási napló, ha készített, most segíthet (http://www.leteszemacigit.hu/hogyan-hasznaljuk-dohanyzasi-naplot) A dohányzást kiváltó helyzeteket, érzelmeket, gondolatokat csak előregondolt körültekintő tervezéssel és felkészüléssel tudja sikeresen kezelni. (http://www.leteszemacigit.hu/dohanyzast-kivalto-korulmenyekkel-valo-megkuzdes-modszerei) Segíthet a relaxáció (http://www.leteszemacigit.hu/melylegzes-relaxacios-gyakorlat) Szerezzen támogatókat a sikeres leszokás érdekében! (http://www.leteszemacigit.hu/szerezzen-tamogatokat-sikeres-leszokas-erdekeben) Mozogjon többet!

Köszönöm szépen, ezeket az oldalakat már áttanulmányoztam, most már csak nagy-nagy adag kitartásra lesz szükségem. Megjegyzem nagyon tetszik az oldal, remélem elég erőt tudok meríteni belőle. Era

Üdv mindenkinek! Az idén lesz 13 éve, hogy dohányzok. Szilveszterkor megfogadtam, (és fogadást is kötöttem rá) hogy az idén leszokok a cigiről. Ez idáig szép és jó, meg jól is hangzik, de az ilyenkor általános kérdés: HOGYAN? Anno 14-15 évesen nem is nagyon gondoltam bele, hogy ez ilyen függőséggé alakul majd a későbbiekben. Pedig volt előttem elrettentő példa, nem is egy. Szüleim, nővérem, anyai nagyapám, hogy csak a szűk családi kört említsem. Félre értés ne essék nem hibáztatom, nem hibáztathatom őket, hiszen mindig is azt sulykolták belém, hogy rossz szokás, meg büdös, káros és nem utolsó szempontból: DRÁGA. A legelső szál cigarettámat nagyapámtól csórtam (mezítlábas Kossuth), még 12 évesen. Na, mondanom sem kell, majd kiköptem a tüdőmet. Akkor azt mondtam, hogy nekem arra nincs szükségem. Akkor. Aztán, mint korábban említettem 14-15 évesen mégis rászoktam. "Mindössze" 165 Ft-ba került egy dobozzal és 2 hétig elég volt. Az első évben. Aztán már csak egy hétig, rá kb 1-1,5 évre már heti 2-3 dobozzal, aztán mikor szüleim egyszer rajta kaptak és megengedték, már nem számoltam. Jelenleg változó, de a napi 1 doboz az a minimum. Ha bulizok és többet iszok "egy kicsit" a kelleténél, akkor az éjszaka folyamán 2 doboz. 2007-től azon vagyok, hogy letegyem a cigit. Először el kezdtem futni, persze a 7 év dohányzás megtette hatását, így abbahagytam. Aztán vizsgaidőszakokban a cigi - kávé kombináció még rátetézett. Tavaly januárban megpróbáltam leszokni. Az első hét még ment is, mert szabadságon voltam. De amint visszamentem dolgozni rögtön nyakon öntöttek egy csomó problémával amit egy vezetőnek szerintük meg kell tudnia oldani (ami igaz is, ha azok a bizonyos dolgok a Kft. profiljába illők lettek volna). Szóval, mint kiderült akkor sem tudtam leszokni. Év végén pedig az elbocsájtásom körüli hercehurca tetézte a dolgot és valahogy nem éreztem magamat elég erősnek hozzá. De most már elég. Immár 4 órája nem gyújtottam rá, pedig egy karnyújtásnyira van csak a doboz. A holnap reggel még a sorsdöntő, hogy reflexből gyújtok rá, vagy meg bírom állni és csak a kávét iszom... Tippeket, ötleteket, hozzászólásokat szívesen fogadok.

Szerintem semmiképp se tarts otthon vagy a közeledben semmilyen dolgot, ami a dohányzásra emlékeztet, főleg ne cigit. Persze jó dolog elmondani, hogy farkasszemet néz az ember a dobozzal és mégse vesz belőle egyet sem, de elég hosszú és fársztó küzdelem lesz ez így is ahhoz, hogy önszántunkból maradjunk veszélyes helyzetekben. Ha tényleg le akarsz szokni, tudatosan megszünteted azt a helyzetet, hogy csak egy karnyújtás válasszon el a rágyújtástól. Ha le kell sétálnod a boltba a cigiért, út közben még lehet hogy erőt tudsz venni magadon, és az sokkal nagyobb győzelem lesz, mint egy dobozzal szemezni, mert az csak önsanyargatás, szerintem.

Őszintén meg mondom, másnap reggel a reflex nyert és csak a kávé után "jöttem rá, hogy mit tettem". Azóta változtattam a "stratégián". Nem egyik pillanatról a másikra teszem le, hanem fokozatosan. Az elhatározás erős és eltántoríthatatlan vagyok. A szokásos 21-30 (olykor akár 40) szál helyett ott tartok, hogy két hete csak max fél doboz, a héten pedig már csak napi 6-7 szál. Az pedig, hogy veszélyes helyzetekbe ne keverjem magam szinte elképzelhetetlen, mert szüleim és öcsém is dohányoznak. Bár otthon a lakásban tilos, attól függetlenül érződik a közvetlen környezetükben. És nekem is csak mostanában, mióta nem szívok annyit, tűnt fel, hogy mennyire erős füst szaga van egy embernek egy-egy cigi elszívása után.

Üdvözlök Mindenkit! Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Más dohányzás fórumokon jártam már egy idő után a téma már nem a leszokás ami nekem nem jött be. 30 év dohányzás után úgy döntöttem leteszem a cigit. Ennek több oka is van, elsősorban egészségi okok miatt. Bár még nem betegített meg vagy még nem tudok róla de ez így nem mehet tovább. A másik fontos szempont az anyagi vonzata, utána számoltam, hogy 30 év alatt mennyi pénzt füstöltem el. Az eredmény elkeserítő, bosszantó, hogy eddig nem tettem meg ezt a lépést. A nem dohányzók kiközösítése is nagyon zavar, szégyellem, hogy dohányzom, korábban nem éreztem ilyet. Döntöttem holnap elfogy a megkezdett cigim én többé nem veszek. Aki már a leszokás útját járja annak gratulálok!

Ma van az a nap,hogy megért az agyamban a gondolat!Igen leteszem a cigit:)kértem egy tapasznyi segítséget(ismerem a sajátos hatását már próbáltam),de most rendeződtek a gondolatok a fejemben.Változást akarok az életemben!Nem csak magamért hanem a két lányomért..szeretnék majd egyszer nagyi lenni..aki sütit süt..és nem egy szanatóriumban fekszik és kezelik a tüdejét valami elváltozással.

Kedves Relax! Én is így döntöttem! A gondolat nálam is nagyon-nagyon megérett! Kellett hozzá jó sok idő, hogy belássam milyen felelőtlenség dohányoznom, nemcsak magam miatt a családom miatt is. Holnap kezdődik a "Függetlenség Napja!" Kívánok neked sok sikert!

Üdvözlök mindenkit. Kedves Anna50! Én is voltam több leszokós fórumon, valóban nagyon hamar "etérítik" a fórumot más irányba. Most úgy látom ez a fórum is pörögni kezd. 42 éve kezdtem dohányozni, minimum napi 1 dobozt szívtam. Sajnos az év eleji nekifutásom megtorpant 1 hónap után. Ismét belevágok, mert már visszafordíthatatlan károsodást is okoztam magamnak (COPD 2. fokozat). Megoszlanak a vélemények a nikotinpótlásról. Tapasztalatom szerint a tapasz segítség a rutinról való leszokás időszakára, így most ragasztok. Sok sikert kívánok mindenkinek!

Oldalak

Trent lott et theravance embauché achat en ligne de Fincar prix viagra viagra sin receta vente Brahmi generique france ira spector en achat en ligne de Fincar prix numéraire finasteride amazon pour. Décideurs politiques ne à acheter Fincar feminin lévaluation.