leszokás nehézségek

A 06 40 200 493 telefonszámon érkező hívások alapján, a leszokással kapcsolatos kérdések nehézségek fórumtémát megnyitjuk.

Sziasztok! Örömködök, mert ma reggel átléptem az első hetes álomhatárt! :) Igyekszek úgy intézni hogy még sok kövesse. Krisztamara: én csütörtökön voltam nagyon gáz!!! Reggel még csak-csak elvoltam itthon (főzöcskéztem, porszívóztam egyet, neteztem, filmet néztem), de du... Borzasztó volam! Hol ideges hol depresszív voltam. Egyszer le-fel sétáltam a lakásban, tíz perc mulva meg feküdtem volna nyakig betakarózva. A hűtőajtót zavartan nyitogattam hátha találok valami... Alig vártam, hogy indulhassak az éjszakás műszakba. De összességében én is úgy vagyok vele mint Te, hogy most szilárd az elhatározás eltántoríthatatlannak érzem magam. Akkor sem gyújtok rá!!! Csak azért sem!!! Pedig már kínálgattak bent :). Más: A torokfájásod lehet a rágótol is. Utána néztem az egyik oldalon (www.egeszsegkalauz.hu) az egyik rágófajtának. Ott azt írják, hogy ugyanúgy nikotin van benne (Nicotinell 2mg-s néztem). Ott van egy használati utasítás is ahol leírják, hogy mennyit kéne, lehetne rágni belőle (akár 25db is). Az alapján lehet, hogy te keveset rágsz. Ha emelnéd a rágó adagot akkor lehet hogy csökkennének a szorongásos tüneteid. Ja, és leírják azt is, hogy hogy kell rágni :). De szerintem nagyon ügyes vagy!!! Kitartást. Neti54: Örölök, hogy viszanézel néha ide. Én is visszaolvastam, hogy megtaláljalak. Sajnálom a COPD-t! Hidd el, ezt nem csak sablonosan mondom! A munkám révén sok COPD-s beteggel találkozok. Biztosan mondták, hogy ezt meggyógyítani már nem lehet, de ha figyelsz magadra (leszoksz a dohányzásról) sokáig jól szinten tartható. A többszöri viszaesés pedig ne tántorítson el! Mint írtam én is rutinos visszaeső-leszokó vagyok. Ez már az 5. kísérlet. Egyszer csak a jó oldalon maradok már! Én úgy gondolom, hogy minden nap amit cigi nélkül töltök az kész nyereség!!! Ha ez csak 1 nap, akkor is az, igaz ez esetben csak 800FT. Viszont 3 hónap az már 50-70000FT! És ez csak az anyagi oldala. Tehát, fel a fejjel. Sok kitartást nekünk!

Éljen Ugrin, hajrá! Én is örülök az egy hetednek:-) Ma estére már megint jobb lett a hangulatom, nagyon hullámzó. Majd lesz jobb is, gondolom, ahhoz hónapok kellenek. Ma baráti társaságban azon viccelődtünk, hogy minden évekkel ezelőtt leszokott ex-dohányos milyen nagyszájú lett utólag, még ezek az emlékek is megszépülnek. Mindenki könnyedén, lazán, mosolyogva, hősiesen, és tulajdonképpen összességében gyerekjátékként élte meg a leszokás időszakát, egy napot sem szenvedett, csak eldöntötte magában a tutit, és azóta is boldogan él stb. :-) Na majd mi is ilyenek leszünk, remélem!

Én írtam már ide még márciusban, nagy elhatározással, hogy leszokok a cigiről, nem ment túl sokáig sajnos, emiatt nem is írtam ide semmit azóta. Viszont rendszeresen fellesek ide, hogy vannak e új kommentelők/kommentek és nagyon jó látni, hogy vannak/vagytok páran. Nem hittem volna, de valóban nagyon sokat jelent másokról olvasni, ahogy megküzdenek a leszokással, ez egyfajta erőt ad, én valahogy így élem meg, nem tudom ti hogyan. Szóval még elég fiatal vagyok, de tényleg most kell leszoknom, hogy ne menjen el a dolog még rosszabb irányba. Márciusban egyébként azért nem sikerült, mert jöttek a családi gondok, a sulis gondok, ahogy szokott mindig csőstül és könnyű volt ráfognom ezekre, hogy jó, akkor majd ha lesz egy nyugodtabb időszakom, akkor megpróbálom megint. :D Nos, aztán jött a vizsgaidőszak, DE a vizsgáimat már letudtam, itthon is minden rendben van, szóval nincs több kibúvó, nincs ami stresszeljen (kivéve a cigit persze), úgyhogy ismét megpróbálom a dolgot, 11-étől. Szeretnék mindenkinek gratulálni az eddig elért eredményeihez és kitartást kívánok. Én pedig visszatérek ide a fórumra, mert tényleg jól esik kiírni azokat, amik történnek velem a folyamat alatt és örömmel olvasom mindig a veletek történteket. Ja és engem is idegesít, hogy nem lehet formázni a szöveget. :D HAJRÁ, HAJRÁ! ;)

Sziasztok! Én sajnos minden tünetet simán produkálok, ami itt az oldalakon le van írva, alvászavartól kezdve szorongáson át depresszióig, de gondolom, ez természetes. Nem állandó jelleggel, és nem is kibírhatatlanul, de azért rosszul esik. A torkom is fájt kb. egy hétig nagyon, és az a gondom, hogy az orvosom is inkább csak megijesztett még jobban. Persze helyeselte, hogy le szeretnék szokni a cigiről, de aztán elkezdett rémtörténetekkel traktálni, hogy milyen sok beteg van stb. Na ettől nekem végem van, hát addig is nagyon erős szorongásos rohamaim voltak, azóta meg pláne. Nyilván ez is el fog múlni, csak most nehéz. Szép napot mindenkinek!

Nos, nálam a dekoncentráltság volt a legfeltűnőbb tünet, a többi eltörpült mellette. Nagyon kellemetlen volt, nem tudtam magammal mit kezdeni. Arra kell még megoldást keresnem a továbbiakban, hogy ha unatkozok akkor mit tegyek, gépezés, olvasás, mozgás, szerintem ezek lesznek a legjobb tevékenységek. Tünet volt még a hatalmas étvágy, de nekem nem probléma, mert rámfér pár kiló. :D Illetve alvászavarom szerencsére nem volt, az inkább néha mostanában van, nem tudom mitől, de a szorongás előjött azért, de persze ritkán. Ha most is ezek lesznek, akkor szerintem az még nem lesz vészes. Judit neked pedig szurkolok nagyon! Jó érzés, hogy pörög a fórum, így tovább! ;)

Ez a nap az utolsó nap, hogy dohányzom és egyben az első is, hogy nem, kicsit paradox a dolog, ugyanolyan, mint maga a dohányzás. :) Remélem menni fog, úgy érzem, hogy nagyon akarom. Mindjárt elszívom az utolsó cigit, holnapra pedig már be vannak tervezve jó kis programok, unaloműzők, elvileg nem lesz gond. Drukkoljatok! Írok majd, bármi is történjék. :) Hajrá mindenkinek!

Nagyon boldog vagyok, hogy egyre újabb és újabb embereket látok a fórumon. Én őszintén hiszek benne , hogy a beszélgetéseinkkel tudunk egymásnak segíteni. Kedves Judit1947, sajnálattal olvasom amit írsz és valamelyest át tudom érezni, mert nekem Apám és az egyik nagynéném is tüdőrákban halt meg. Sajnos mindketten az utolsó pillanatig szívták... De valamit nem értek, neked már volt egy daganatod 4-éve? És annak a rendszeres kontrolján láttak atelectasiat? Milyen Ct-volt ez mellkas-has? Negyedévente jársz? Kedves Krisztamara: Mire ezt ol

Kedves Krisztamara: Mire ezt olvasod már csak egy apró lépés választ el a 20. naptól!! Szórítók neked! És ne felejtsd el megjutalmazni magad! Megérdemled :) Hajrá!

Szia Shadon!! Nem kívánhatok neked mást mint amit a régi rómaiak kívántak egymásnak a csaták elött! Az első napokra pótcselekvésnek nekem mindíg bejkött a nyalóka. Megvan a mozdulat, valami van a számban, és ha üreges a pálcika akkor még szipákolni is lehet :) Tudom ez egy kicsit gázul hangzott de nekem jó volt, sokat segített. Feljebb írta valaki a citromfű teát. Tényleg jó nyugtató hatása van, én is próbáltam, de mostanába ritmuszavarom van tőle. Ha egyedül vagyok itthon akkor a számítógéppel elütöm az üres időt. Ha itthon van a lányom, akkor meg adott a progran :) Sok sikert kívánok neked!

Szia Judit! Köszönöm az átfogó leírást. Bár nem vagyok orvos, de szerintem így olvasva az atelectasiad lehet a hörghurutod miatt is. Szerintem ez a valószínűbb, mert aztán kezdtél el fulladni. A tüdőgondozó nem rossz ötlet, mert ha olyan helyen van a váladék (ami okozhatja az atelectasiat) akkor azt bronhoscoppal ki tudják szívni, de igaz, hogy az nagyon szar beavatkozás.

Üdv mindenkinek! Bizony, nekem ez a 20. napom, már a szokás nem is hiányzik, de azért pszichésen még nem vagyok a topon, még nikotin pótlással sem. De nem baj, már ennek is nagyon örülök. Mindig is tudtam, hogy nem leszek egy könnyű eset leszokásilag, nagyon függő voltam. Mindenkinek minden jót a mai napra is!!

Sziasztok, olvastam, hogy hiányoljátok a régebben letettem a cigit embereket :) Nahh én jelentem két hónapja füstmentes vagyok, most kezdődik nálam az a rész mikor már nem tetszik a füst, hanem egyenesen rosszul vagyok tőle, múlthéten a benzinúton a sorban egy jól pácolt dohányos állt mögöttem, hát durva 5 percem volt... konkrétan a róka is majdnem benézett a kútra.... Nekem elég paradox az állapotom, a cigit nagyon nem kívánom, bár néha álmodok vele, de mikor felébredek örülök, hogy csak álom volt, viszont a szervezetem tisztulása miatt enervált vagyok, de ezt úgy fogom fel, hogy ezt is túl kell lenni.. annyi energiám minden nap van, hogy sportoljak és dolgozzak... és a sport nagyban hozzájárul a leszokás okozta stressz leküzdésében!!!! :) Jahh és ami még nagyon tetszik: 62-es volt a nyugalmi pulzusom mikor letettem a cigit, most ez az érték 52-re csökkent!!! Jahh igen cigi mellett is sportoltam... de hihetetlen mennyivel jobban megy nélküle :)

Szia! Örülök, hogy visszanéztél, és a pozitív példáddal erősítettél minket! Nagyon szép, hogy idáig eljutottál. Alig 50 nappal vagyok lemaradva, de remélem sosem érlek utol :). További sok kitartást!

Üdv mindenkinek! Hgegee83, gratula! Leírnád nekünk légy szíves, hogy mit jelet az a gyakorlatban, hogy még enervált vagy? Milyen szituációban? Ma megállapítottam magamban, a háziorvosommal egyetértésben, hogy sok esetben szépíti a dolgokat és az ismereteket ez az oldal, legalábbis erős függősséggel küzdők esetén. Ma annyiban maradtunk, hogy tekintve a pszichés tüneteket, és a vérnyomásom totális megzavarodását, a vércukrom összevissza rendellenességét, szédülést stb, hogy örüljek neki, ha kb. 4 -5 hónap vagy akár fél év alatt beáll a szervezetem a nemdohányzó életmódra. Úgy, hogy eddig vasból voltam, még cigisen is. Bár az is lehet, hogy másokra tényleg igaz a 2 hét nikotin utáni vágy, és 4 hét nyugtalanság, amit persze csak a leszokók 60%-a érez :-) Nem akartam ünneprontó lenni, sőt, még nagyobb kitartást kívánok mindenkinek!

Hgegee83 fogadd gratulációmat, így tovább, és nektek is többiek!!! ;D Én nem vagyok éppen a legjobban, bár kétségtelen, hogy tartottam magam, de annyira lassan telt el ez a nap, ettől függetlenül nem volt annyira vészes, mint legutóbb az első nap. Ez az enervált szó bekerült a szótáramba, tetszik, persze csak a szó. Hajrá, hajrá! "Alig 50 nappal vagyok lemaradva, de remélem sosem érlek utol :)" ez nálam vitt mindent, én is így vagyok a dologgal. Kellemes estét/éjszakát! :)

Na ezt elfelejtettem, bocsánat. Szóval tudnátok nekem segíteni abban, hogy a kávéval mit csináljak? 2-t iszok naponta, cukorral, sok tejjel, csak az íze miatt iszom, nem érzem, hogy felpörgetne vagy ilyesmi. Természetesen eddig a cigi is hozzátartozott, úgyhogy nem könnyű kávézni, de azzal úgy voltam, hogy nem mondok le róla, de ha esetleg van tanácsotok, hogy mivel tudom helyettesíteni, ilyesmi, azt szívesen fogadom. Köszi :)

Sziasztok! Először is köszönöm, a biztatást és mindenkinek kitartást és füstmentest kívánok! :) Nálam ez az enerváltság hasonló, ahhoz amit Krisztamara írt, áll át a szervezetem a nem dohányzó életre, érdekes mert ha bringázok vagy mászom (falat-sziklát) el tudok vonatkoztatni tőle, de a meló közben legszívesebben aludnék, illetve feszült vagyok még mindig... mondjuk, az első hozzászólásomban említettem, hogy én nem a legnyugodtabb periódusban raktam le! :) de nem bírtam volna még egy szálat elszívni akkor, most meg úgy vagyok vele, hogy ha a legnagyobb gázban le tudtam rakni, akkor soha többé nem lesz szükségem rá! Kávé... sajnos ebben nem tudok segíteni, mert én feketét iszom, és nekem a cigi pl azért kellett, hogy kávé előtt elszívtam és addig pont kihűlt a fekete... annyit tudok javasolni, hogy próbáld csökkenteni a mennyiséget, először napi egyre... aztán át lehet állni az élvezeti kávézásra, csak kávézás!!!! node jó éjt és füstmentes életet mindenkinek!!! :)

http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=rovid-uton-leszokni-a-dohanyzasrol&ID=159977 letölthető a hangoskönyv változat is. nincs elvonási tünet:) üdv:csaba

Üdv mindenkinek! Shadon én a reggeli kávét úgy oldottam meg, hogy átszerveztem a készülés menetét. Azelőtt felkelés után rögtön jött a kávé-cigi szertartás. Most először elmegyek fürdeni, ott a jó kis forró vízben könnyebb meggyőznöm magam, hogy jó lesz a kávé cigi nélkül is :-) Amikor már sikeres a meggyőzés, akkor főzöm a kávét. De soha nem abba a székbe ülök le meginni, mint eddig, nem is azon az útvonalon foglalom el az új kávés helyemet, szóval semmit sem csinálok ugyanúgy, hogy legyen egy új szertartás. Pár nap elég volt rá, és kialakult az új is. Kb. egy hét után tudtam úgy kávézni, hogy már nem jutott eszembe a cigi is mellé. Kitartást, minden jót és még jobbat! Ma már kimondottan jobb hangulatom volt, mint eddig, és most jut eszembe, hogy nem is sírtam! Sőt, már az is eszembe jutott, hogy butaság volt a szokásos adag nikotinos rágómat elrágni, mert már nem is esett jól.

Köszi! :D Ez elég jól hangzik így, abszolut logikus, hogy magát a "rituálét" kell megváltoztatni, ki is próbálom. :) Nekem is valamivel jobb volt ma a hangulatom, de persze nehéz, ilyen ez, erre számítottam, ez van, de JÓ és ez a fontos. Hajrá! :)

Érdekesen jön ki rajtam ez az idegesség, hangulatingadozás dolog :) Nem érzem magam rosszul, egyre kevesebbszer jut eszembe a cigi, de vannak napok mikor tök idióta vagyok! Tegnap is, le-fel mászkáltam a melóhelyen és folyamatosan pofáztam. Én alapjáraton is sokat beszélek, férfikét meg pláne, de amit mostanában csinálok az már gáz. Kidumálom a számból a nyálat. Csacsogok mint egy csitri... :) Az egyik kolléganőm meg már egyenesen rám szólt, hogy idegesítő vagyok sőt azt mond, hogy "energiavámpír" (mondjuk ezt nem értettem :) ). Aztán egyik pillanatról a másikra vége, és ülök a széken és nézek ki a fejemből. Vagy ami a legjobb, ami tegnap volt,hazajövök, lemegy az esti rutin (fürdés, kaja, meseolvasás, altatás...) és összeesek egy kupac kakivá! Tegnap is 22-től éjfélig csak ültem a gép előtt egy nyikk nélkül és csak bámultam a monitort. A legszánalmasabb, hogy az asszonyka is ezt csinálta (jó, mondjuk ő dolgozott még valamit). De a lényeg, hogy nem szóltunk egymáshoz 2 mondatnál többet :). A kávénál nekem nagyon tetszik Krisztamara elképzelése.Egész kézenfekvő, érdemes kipróbálni. Szerencsére nekem csak az első napokban volt vele problémám. Akkor úgy oldottam meg, hogy gyorsan bedobtam és mentem fogat mosni, aztán rágó. Kitartás Shadon! Már csak pár nap és az abszolút nehezén túl vagy! Szorítok mindnyájunkért!

Kedves Mindenki! Nagyon érdekelne, hogy ki mit kezd az idegességgel, hisztivel, szorongással, és egyéb ilyen nagyon rossz érzéssel. Hátha tanulok valami jó kis trükköt. Ha itthon vagyok, és felidegesítem magam, egy nagy pohár teát szoktam inni, szigorúan szívószállal, kortyonként. Így kb. 10 percem van lehiggadni. Mondanom sem kell, még napi 2 liter tea a fogyasztásom :-) Ha szorongás jön rám, akkor teszek egy sétát a kertben, de az nem mindig elég. Tegnapig ilyenkor rágtam egy kis nikotinos rágót, de ma már nem tehetem, mert kikezdte a torkomat, azért fájt eddig is. Szóval ez még nehéz. Ilyenkor megpróbálok enni valami finomat, rágcsálnivalót, de egyéb trükköm még nincs. Ha sírnom kell, sírok, az ellen semmit nem tudok tenni, szerintem más sem. Még azt nem találtam ki, hogy mit tegyek, ha valaki úgy felmérgesít, hogy szívem szerint jól megverném! Jobb ötletem nincs, mint hogy otthagyom, és elmegyek másik helyiségbe lehiggadni. Jó lenne könnyen kezelni ezeket a helyzeteket, de majd egyszer menni fog ez is. Minden jót, hajrá!!!

Bár napok óta nehéznek érzem a légcserélést, s kemény kőnek azt a valamit, ami a szívem helyét foglalja el, ezt makacsul a munkám okozta kimerültség hatásának tulajdonítottam. Ám tegnap este a bedagadt lábfejemre pillantva jeges rémület kezdett kúszni a gyomromból a torkom felé... Bakker! Hát épp csak most lettem 57 éves! Még ezer a dolgom a világban! Még rám van szüksége pár embernek, s nem arra, hogy a pelust cserélje alattam! Úgyhogy döntöttem: leteszem! A következő 4 nap az előkészületekről szól majd: újraolvasok mindent, amit ebben a témában összegyűjtöttem (mert persze nem ez lesz az első alkalom, hogy nekifutok, de isten bíz' az utolsó!), begyakorlom a segítő technikákat (ÉFT, meditáció, vizualizáció, mantrák, mélylégzés), bevásárolom az ásványvizeket, vitaminokat és friss gyümölcsöket és naponta idejárok majd nyafogni, hogy aztán begyűjthessem a ledorongolásaitokat, amiktől bedurculok és aztán majd jól megmutatom, hogy ki, ha én nem..! Szóval ne legyetek kíméletesek, az én érdekemben ne! Előre is köszi! :)

Üdvözlök mindenkit! Nagyjából 1 hónappal ezelőtt írtam ide először, most visszatértem, hogy meséljek. Nem sikerült. Az első napot borzalmasnak írtam le akkor, májusban. Pánikrohamok, stb. Utána még 5 napig kínlódtam, minden nap elszívtam 1 szál cigit. Az 5-ik napon elhatároztam, hogy most már elég, azt az 1 szálat is elhagyom. Kezembe vettem az elektromos cigimet, hogy abból szívok egy kicsit és elbőgtem magam :) Ez nevetséges és szánalmas volt egyben. A 6. napon nem cigiztem, de vagy tucatszor fakadtam sírva minden ok nélkül, a környezetemben lévőket teljesen kiakasztottam, a párom a falat kaparta miattam, pedig próbáltak türelmesek lenni velem. Azután jöttek komoly problémák, családi, párkapcsolati, munka....és még sok minden más, mintha direkt most akart volna minden egyszerre a nyakamba zúdulni. Nem bírtam tovább a stresszt, a pánikrohamokat, na meg az a sok bőgés ha volt rá okom, ha nem. Szóval nem sikerült. A legnagyobb sikerem a 6. nap volt, amikor egy szálat sem szívtam. A problémáim még nem tűntek el, folyamatban van az orvoslásuk, közben pedig erőt gyűjtök :) mert nem adtam fel. Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült, akiknek már jó néhány füstmentes nap összejött. Ügyesek vagyok. Hamarosan már én is azért jövök majd vissza ide, hogy csupa jó dolgok írjak, és nem azért, hogy a kudarcomat írjam le nektek.

Nos az elmúlt egy-két napban szinte állandósult a fentebb leírt problémám. Ideges vagyok, le-fel mászkálok, és iszonyatosan sokat beszélek. HA nem beszélek, ülök mint egy kupac sz*r. Nagyon gáz. Bár mondjuk én is hülye vagyok, mert megpróbálok két fronton egyszerre harcolni. Ugyanis csatát indítottam a felmászott kilók ellen is. Lehet hogy egyszerre nem kellett volna, de az egyre nagyobb hasam nagyon zavart. Viszont így egy fontos fegyver (rágcsálás) hiányzik a fegyvertárból a cigi ellen. De azért van itt siker is kérem szépen, mert tegnap bizony két korsó sört is meg tudtam inni az apósommal egy söröző kerthelyiségében úgy, hogy mellettünk mindenhol bagóztak. :) Nem is volt olyan nehéz, mert már kezd inkább zavarni a füst mint kellemes emlékeket ébreszteni.

Ha már a kávé és a sör mellett is jól viseled cigi nélkül, az tuti siker! :)

Szia RZSBeth! Örülök, hogy ide találtál. Ha komolyan belevág, és rálépsz a rögös útra itt szerintem tényleg találsz társakat akik támogatni fognak. Készülj fel a kitűzött napodra, vértezd fel a szellemed, és vágj bele! Mi itt leszünk!

... és számítok Rátok!

Ne ess kétségbe, nagyon sokan vagyunk akinek nem sikerül elsőre, nekem is ez az 5. kísérletem... A lényeg, hogy akard letenni és, hogy a kudarc(ok) ne tántorítsanak el. Ahogy olvastam a régi és a mostani kommentedet az jutott eszembe, hogy lehet hogy neked nem célravezető az, hogy azonnal elhagyod a nikotint. Lehet, hogy neked is ki kéne próbálni a rágót vagy a tapaszt. Sokunknak segített az első időkben. Csak biztatni tudlak: Tűzd ki a következő időpontot, készülj fel és csapj a lecsóba!!!

Szia Mindenki! Újra itt vagyok 1,5 hónappal ezelőtt belevágtam sajnos megbuktam. Azóta is olvasom a fórumot gratulálok nektek ügyesek és kitartóak vagytok Ugrin, RZSBeth, Judit1947 és a többiek.Azt hiszem a lelki támaszra nagy szükség van. A férjem is cigizik hallani sem akar a leszokásról ez így nagyon nehéz,de én elhatároztam most elszívom az utolsó cigit és végleg befejeztem ez így nem mehet tovább!

Az elmúlt pár nap családi programokkal telt. Mecseken voltunk, strandoltunk. Ha elfoglalom magam akkor nincs semmi baj, szinte már eszembe sem jut az, hogy rágyújtsak. Viszont ha unatkozok akkor van gáz. Tehát, adott a válasz! Le kell kötnöm magam. Ebben szerencsére nagy segítség, hogy a lányom már nem megy szeptemberig oviba úgyhogy szinte mindig együtt leszünk. Tehát indul a nyár!!! A fogyókúra is egyre könnyebb mert elkezdett a kertből jönni a cserkó meg az eper. Visszafogytam már egy kilót :) Tehát összességében minden alakulófélben. Veletek minden ok? Hogy vagytok?

Szia vicamarc30! Üdv ismét az aktív fórumozók között és örülök, hogy rászántad magad egy következő kísérletre. Kár, hogy a párodban még nem érett meg az elhatározás, így neked is sokkal nehezebb lehet. Szerencsére mi most együtt kezdtük el, így bár néha veszélyes az itthoni légkör, de egy irányba haladunk. Erőltetni nem szabad az csak feszkót szül. Mutass inkább példát! sok sikert!

Sziasztok! Ma végighallgattam a Allen Carr hangoskönyvét. Tudom ajánlani mindenkinek aki még előtte áll a dolgoknak és annak is aki már benne van a sűrűjében.Mentális megerősítésnek ideális.

Lányok, fiuk? Mi van veletek? Nagyon nagy a csend, már kezdek rosszra gondolni... Velem minden OK, közeledek a 20. naphoz. A hangulatingadozások még megvannak, de már kisebbek a hullámok. A súlyom lassan alakul.

Judit1947! Töltsd le Allen Carr hangoskönyvét, vagy könyvét. Ha ráérzel arra amit mondani akar és átrendezed agy kicsit a gondolataidat talán segíthet is ezeken az ingerült, szorongásos állapotokon. Egy próbát megér. A testi részén természetesen nem (torokfájás). Próbálj szopogatni valamilyin cukrot. Lehet kapni olyat is amiben van egy kis fájdalomcsillapító. És a legfontosabb: TARTS KI!!!

Sziasztok! Csődöt mondtam. Egyszerűen nem megy.Nem is értem, ez már nem az első próbálkozásom és amikor eldöntöttem valameddig mindig bírtam.Most nem.El sem tudom kezdeni, összejön minden.

Szia Vicamarc30! Nem bas***tsz így ki magaddal! Most, ennyi idő után mégis mire hivatkozva raknál újra mérget a szádba? Mi az ami miatt újra a dohány rabszolgaságába hajtanád a fejed? SEMMI nem ér többet az egészségednél! Légy kemény, és ne add fel az elhatározásodat! Keresd, és találd meg azokat a célokat amiért elkezdted! Ott vannak azok még mindig, csak már sokkal közelebb! Ha már megbicsaklottál, az sem jelenti hogy ez a csata elveszett! Dobd el, a tested emlékszik a 30 tiszta napodra! Nem az elejéről kell kezdeni! UI: Ne feledd, semmit nem fog megoldani a dohányzás, max rövidtávon hiheted azt hogy ez jó megoldás! UI2: bocsánat, ha túl keményen fogalmaztam, de ha egy lépést hátrább lépsz és onnan próbálod magad nézni te is rájössz, hogy ez nem a járható út. Egyszerűen túl nagy utat tettél már meg! Maradok rendíthetetlen társad a harcban! Ugrin

Köszönöm a biztatást, nem adtam fel! Azt hiszem szükségem lenne 1-2 napra csak magammal foglalkozni,hogy végig gondolhassak mindent.Ez teljességgel lehetetlen munka, 3 gyerek, gondok. A sors iróniája a vállalkozásunk megpályázza a trafikot és ha nyernénk én csinálnám. Na ez gáz! Van min gondolkodnom. Allen Carr hangoskönyve tényleg nagyon jó már négyszer végighallgattam, viszont rám nem volt olyan hatással mint a könyv elolvasása ezután bírtam 1 hónapig. Kitartás mindenkinek!!

Sziasztok! Ünneprontó leszek, 4 hét után újra beálltam a dohányzók táborába. Van amikor nem jön össze. Nekem a torokgyulladás tette be a kaput, állandó fájdalom mellett nem tudok erős lenni. Közben kiderült, hogy nem is egyszerű torokfájás, a felírt antibiotikum is teljesen kikészített, annak a mellékhatásai, rossz közérzet, gyengeség is betett nekem. Mellékesen jegyzem meg, hogy a torokgyulladás nem a leszokás része, azzal mindenképpen orvoshoz kell menni, és kezelni. Jó esetben antibiotikum nélkül. Mindenkinek sok sikert és kitartást és minden jót kívánok. Ha jobban összekapom magam, igyekszem visszatérni, és újra próbálkozni.

Krisztamara! Sajnos ráhibáztam :( Kicsit összekeveredtem a kommentek visszaolvasása közben, és amit Vicamarc30-nak írtam az igazából neked szántam (#165-ös komment). Természetesen a lényege rád is érvényes, csak te most még nem vagy benne a sűrűjében Vicamarc. Bocsánat a keveredésért! Sajnálom, és nagyon bánom, hogy a több napos hallgatásod után tényleg ráhibáztam. UI: Ha 1-2 napot bakóztál, onnan még van visszaút. Nem kell az első napok, hetek kellemetlenségeit még egyszer kiállni... Gondold meg magad!

Nagyon köszönöm a biztatást, de most nem megy. Nekem ez most sok volt. Helyesebben sokk :-) Nem jól választottam időpontot, nyári szünet van, és a gyermekeim nem láthatnak ilyen idegesnek, betegesnek stb.

Látom, a döntésed már megszületett! Sajnálom, de őszintén! Viszont a gyerekes részt nem értem. Nekem is van egy 4.5 éves, és engem pont Ő erősít! Már volt, hogy azért nem adott puszit mert: "büdös vagy Apa". Hát, nekem ezt többet ne mondja! És amíg nem független addig az én egészségem az Ő jövője záloga. Gondolj csak bele, ha tartós táppénzen vagy valamiért, mennyivel csökken a havi bevétel? Ha a pénz nem számít, akkor meg nézd a testi oldalát: beszűkült mozgástér, mert nem kapsz levegőt, folyamatos köhécselés. Később házi oxigén? Vagy onkológus, kemó, besugárzás??? Ne érts félre, nem kritizálni, vagy bántani akarlak, mert semmi alapom nincs rá, és én magam is többször visszaestem, de jót akarok! És, ha ezzel elérem azt, hogy csak még egyszer átgondold az egészet, akkor már jó. És akkor talán nem ment veszendőbe az elmúlt 30 nap!

Hali mindenkinek! Nos, a helyzethez képest egész jól vagyok. Még mindig jellemző a dekoncentráltság, de már nem olyan mértékben, mint eleinte. Leginkább olvasással, netezéssel ütöm el az időt és itt van már a nyári szünet is. Lányok/Hölgyek ne adjátok fel! Botlások mindig is előfordulhatnak, de ez ne akadályozzon Titeket a fő elhatározásotokban! Kitartást és sok sikert kívánok!

Örülök, hogy jól haladsz! Szeptemberi sulikezdésre már egy új ember térhet vissza! Sok siket továbbra is!

Szerencsére vele minden OK (nem is igazán a szerencse)! Ma megkezdem a 25. napomat. Egyre ritkábban gondolok a cigire, bár ma pont egy olyan nap volt, hogy többször is sóvárogtam, de csak pillanatokig tartott. Ismét kipipálhatok egy bulis estét is, ugyanis pár napja volt egy búcsúpaty a cégnél. Igaz, hogy csak alkoholmentes sört ittam (vezettem), de azért az is csak sör. Rengeteg bagós tobzódott a vendéglő előtt, de nem volt gond megállni! Nekem ebben segített Carr hangoskönyve! Nem arra gondolok, hogy milyen jó lenne... , hanem arra, hogy mennyire frankó, hogy én már nem! És ez jó, nagyon jó, mert ilyet még egyik kísérletemnél sem éreztem.

Leszedtem én is még régebben, szerintem meg fogom hallgatni megerősítésképp. :)

Hosszú kínlódás után végre döntöttem, közel 30 év dohányzás után befejezem, végleg. Voltak már kisebb próbálkozásaim de ezt véglegesen akarom. Fél napig is el vagyok cigi nélkül, a munkahelyemen nem dohányzom de aztán itthon bepótolom. Egyre kínosabbnak tartom a dohányzást. Akik már belevágtak sok sikert kívánok. Várom az ötleteiteket, hogy vészeljen át az elejét.

Sziasztok! Örülök, hogy látok pár (régi)új nevet a kommentek között. Jó, hogy ide illetve vissza találtatok. Szerintem jó, ha az ember egy olyan társaságban tud beszélgetni a leszokásról és a vele járó kellemetlenségekről ahol többiek is ezen mennek, mentek keresztül. A kulcsszó szerintem az igazi, szilárd és rendíthetetlen elszántság. Mindenkinek megvan az oka a leszokásra. Ezt az okot sosem szabad szem elöl veszteni, még akkor sem, ha a dolgok egyre nehezebben mennek, vagy éppen az ellenkezője, egyre könnyebb az egész. Nem szabad könnyelműnek sem lenni. Az elhatározásom megszilárdításában nekem nagy segítségemre volt Allen Car munkája. A segítségével átértékeltem a bagózást az alapjaitól kezdve. Nem csodatevő, szent ember ez, de ha valaki nyitott rá akkor tud segíteni amit mond.

Az előző írásomat meg kellett szakítanom, így most egy kis szünet után folytatom. Tehát itt az első hónap vége, és vele egy kis számvetés. Megspóroltam kb 25000FT-t, ez családi szinten 35-37000FT-nél jár, mert egyszerre kezdtük el a feleségemmel. Kb 600 szál cigit nem füstöltem el. Nem vagyok büdös, kitisztult a szaglásom, jobban érzem az íreket. Az első egy-másfél hét alatt felszaladt kilókat leadtam, sőt még tudtam fogyni is egy kicsit. Közérzetem már jó, a hangulatingadozások már csak egyre ritkábban vannak. Rossz hangulatomban vagy idegesen is csak egyre ritkábban jut eszembe a cigi. Nem érzek már nosztalgiát egy slukk után, ha meglátok egy bagós exsorstársat, sőt egyre büdösebbnek érzem. Most érzem minden leszokási kísérleteim közül (ez az 5.) a legstabilabbnak magam. Mindenkinek sok kitartást és erőt.

Nem adom fel újra próbálkozok!Látom lesz sorstársam a kezdésben neti54. Újra átolvastam Allen Carr könyvét, értek mindent. Kedden megyek tüdőgondozóba ételallergia vizsgálatra, bár tudom minden bajom forrása a cigi.Nem bánnám ha egy kicsit leszidnának a cigi miatt hátha nagyobb lendülettel vágnék bele újra.Judit1947, Ugrin minden tiszteletem a tiétek szeretném a példátokat követni. Judit1947 szerintem nem ártana felkeresned a gégészetet a torokfájás miatt. Én januárban mikor 1 hónapig bírtam éppen beteg is lettem a harmadik napon, volt itthon 3 szem fromilid gyógyszerem beszedtem majd irattam a háziorvossal egy kúrára valót. Szó szerint éreztem ahogy tisztult a tüdőm eszméletlen mennyiségű barna köpettel. Gondolom a kátrány miatt. Lehet nálad is meggyorsítaná a tisztulási folyamatot. Kitartás mindenkinek!

Oldalak

Trent lott et theravance embauché achat en ligne de Fincar prix viagra viagra sin receta vente Brahmi generique france ira spector en achat en ligne de Fincar prix numéraire finasteride amazon pour. Décideurs politiques ne à acheter Fincar feminin lévaluation.